Foto van de maand - Mei 2012

Archief
Indien een foto verwijderd is van de site is deze niet meer zichtbaar in het overzicht.

De 24-jarige Joris van Alphen timmert hard aan de weg als professioneel fotograaf. Begin dit jaar won hij de 'Emerging Nature Photographer Award 2012' bij de Future for Nature Awards. Onderdeel van deze aanmoedigingsprijs van National Geographic Nederland-België voor jonge natuurfotografen was een reportagereis naar Chili. Het resultaat is te zien in het meinummer van National Geographic Magazine. Daarnaast werkt Joris tevens als filmmaker en marine bioloog. Momenteel werkt hij aan een documentaire over de Oostvaardersplassen.
Het favoriete beeld van Joris werd gemaakt door communitylid jimhoffman, die zo spoedig mogelijk van ons de boeken Image Collection en On Location ontvangt, evenals de dvd Top 10 photos. Gefeliciteerd!


jim hoffman Balance Balance

De eenvoudige compositie van deze foto nodigt uit tot kijken. De ogen van de vlinder, de schubjes op zijn vleugels en de haartjes en bruine plekjes op het blad; het zijn details die anders verloren zouden gaan. Ondanks dat de vlinder niet beweegt, zit er dynamiek in de foto. Er is een spel gaande tussen het gewicht van het blad en het gewicht van de vlinder, die bijna haaks op elkaar staan. Maar de doorslag is het schitterende strijklicht; dat maakt de foto voor mij helemaal af.



wim carens Waterwall in Melbourne Waterwall in Melbourne

Wat een sfeer zit er in dit beeld! Die handen - de één op het glas, de ander op het hoofd - wat gebeurt daar? Simpelweg een prachtige, mysterieuze foto.



Top 3 van de week
i am south africa carlakogelman 1 2 3


Meest bekeken

i-live-for-autumn info_arrow
mariskavegter
I live for autumn
autumn-motion info_arrow
robkempers
Autumn motion