FAQ

Op deze pagina vind je een lijst met de veel gestelde vragen en de daarbij horende antwoorden over NatGeoFoto. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Waarmee kunnen we je helpen?

Vragen over NatGeoFoto

 • Wat is NatGeoFoto?

  NatGeoFoto is een podium voor enthousiaste amateurfotografen en ambitieuze nieuwe talenten. Met maandelijkse thematische opdrachten wil National Geographic Nederland-België mensen inspireren de pracht, veelzijdigheid én kwetsbaarheid van onze planeet vanuit nieuwe perspectieven vast te leggen. Je kunt op het NatGeo-platform actief meedoen aan een foto-opdracht. Daarnaast kun je ook je stem uitbrengen op jouw favoriete foto.

 • Waarom zijn er maandelijkse foto-opdrachten?

  National Geographic wil mensen inspireren over de veelzijdigheid en de kwetsbaarheid van onze planeet vanuit nieuwe perspectieven. Om dit doel ook visueel tot uiting te brengen, is er met veel zorg een selectie gemaakt van thema’s.

 • Wie bedenkt de foto-opdrachten?

  De foto-opdrachten zijn bedacht door de redactie van National Geographic Magazine, Traveler en Historia. Daarnaast stelt de redactie soms met partners een thema gezamenlijk op. Verder staat de redactie altijd open voor ideeën omtrent een foto-opdracht. Je kunt een idee met ons delen door een e-mail te sturen naar online@nationalgeographic.nl

 • Wanneer wordt een foto-opdracht bekendgemaakt?

  Aan het einde van de looptijd van een foto-opdracht worden de winnaars bekendgemaakt. De datum van bekendmaking staat altijd bij de foto-opdracht vermeld.

 • Kun je in contact komen met gebruikers van dit platform?

  Je kunt via NatGeoFoto niet direct in contact komen met de gebruikers van het platform.

 • Hoe worden de foto’s van een foto-opdracht beoordeeld?

  Op een foto kan worden gestemd. De foto met het hoogste stemmenaantal wint de foto-opdracht. Daarnaast selecteert de jury altijd een favoriet. Zo zijn er bij elke foto-opdracht twee winnaars.

 • Wie zitten er in de jury?

  De jury is de redactie van National Geographic, onder leiding van de hoofdredacteur en beeldredacteuren.

 • Waar kan je terecht voor vragen?

  Stuur een e-mail naar de onlineredactie: online@nationalgeographic.nl

 • Waar kan je terecht met technische problemen?

  Mocht je technische problemen op NatGeoFoto ervaren (je kunt bijvoorbeeld niet inloggen, krijgt een foutmelding bij het uploaden van een foto of bij het stemmen), stuur dan een mailtje naar online@nationalgeographic.nl o.v.v. ‘technisch probleem’.
  Tip: stuur indien mogelijk een schermafbeelding van een foutmelding mee; hoe duidelijker, hoe gerichter we je ook kunnen helpen.

Vragen over deelnemen aan NatGeoFoto

 • Hoe kun je meedoen aan een foto-opdracht?

  Je kunt meedoen aan een foto-opdracht door je te registreren als deelnemer. Na registratie is het mogelijk om 1 tot maximaal 3 foto’s per foto-opdracht te uploaden. Jouw deelname kun je vervolgens delen via sociale media, zodat vrienden en bekenden jouw foto’s kunnen bekijken en hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete beeld(en).

 • Hoeveel foto’s kun je per foto-opdracht uploaden?

  Je kunt één tot maximaal drie foto’s per opdracht uploaden.

 • Aan welke voorwaarden moet de foto('s) voldoen?

  De foto('s) die je instuurt voor de foto-opdracht zijn gemaakt door jouzelf. Het is dus niet mogelijk beeldmateriaal van anderen in te sturen.

 • Aan welke (technische) specificaties moet de foto('s) voldoen?

  De foto's voor een foto-opdracht dienen een minimale beeldgrootte te hebben van 1200 x 1200 pixels en een maximale bestandsomvang van 4MB. De foto's dienen te worden aangeleverd als jpg-bestand met kleurprofiel SRGB.

 • Kun je meedoen aan meerdere foto-opdrachten?

  Je kunt voor elke openstaande foto-opdracht meedoen als deelnemer en/of als stemmer. Per foto-opdracht kun je 1 tot maximaal 3 foto’s insturen.

 • Hoe deel je jouw deelname via social media?

  Zodra je jouw foto(‘s) hebt geüpload, kun je jouw deelname delen via sociale media. Dit wordt zichtbaar op je scherm. Je selecteert zelf voor welk kanaal. Deze mogelijkheid is optioneel, maar het is een leuke manier om jouw deelname kenbaar te maken aan een groter publiek.

 • Tot wanneer kun je meedoen aan een foto-opdracht?

  De exacte looptijd van elke foto-opdracht is zichtbaar op NatGeoFoto. Stel dat de looptijd van de foto-opdracht loopt van 1 december tot en met 31 december, dan kun je jouw foto’s insturen tot en met 31 december 23.59 uur.

Vragen over stemmen

Vragen over winnen

 • Hoe win je een foto-opdracht?

  Bij elke foto-opdracht worden er twee winnaars gekozen die worden uitgelicht op natgeofoto.nl. De eerste winnaar is gebaseerd op het stemmenaantal en de tweede winnaar wordt gekozen door de jury.

 • Wat krijg je wanneer je een foto-opdracht wint?

  De winnaars van de foto-opdracht verschijnen in de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine en/of National Geographic Traveler. Bij elke foto-opdracht wordt aangegeven in welke editie de foto’s verschijnen. Daarnaast worden de winnaars uitgelicht op NatGeoFoto en worden de winnaars vermeld op de website, in de nieuwsbrief en op sociale media van National Geographic.

 • Hoe worden de winnaars bekendgemaakt?

  De winnaars van elke foto-opdracht krijgen persoonlijk bericht.

 • Hoe beoordeelt de jury een foto?

  De jury van de redactie van National Geographic bepaalt een van de twee winnaars van een foto-opdracht. De jury hanteert bij het beoordelen van de foto’s verschillende criteria, zoals compositie, belichting, creativiteit, originaliteit, gekozen perspectief, kleurgebruik en stijl. Het oordeel van de jury wordt per foto-opdracht gedeeld op natgeofoto.nl en op de website van National Geographic.

 • Waar worden de winnende foto’s voor gebruikt?

  De winnende foto’s worden geplaatst in de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine en/of National Geographic Traveler. Daarnaast maken alle ingezonden foto’s kans op een plek in de jaarlijkse NatGeo Scheurkalender. Bovendien kunnen National Geographic, G+J Media en haar samenwerkende partners de foto’s gebruiken en publiceren, al dan niet commercieel, in alle overige kanalen (zoals sociale media, nieuwsbrieven en andere promotionele uitingen). De foto’s kunnen in dat kader ook worden gebruikt voor merchandising van National Geographic. Denk daarbij aan een muismat, koffiekop of andere promotionele artikelen.

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten